Isa+Bea – 1. kapittel

Her kan du lese 1. kapittel av den morsomme og kritikerroste boken om Isa og Bea.

NEI TAKK

Bea likte ikke Isa, selv om de egentlig aldri hadde hilst på hverandre. Beas mor maste alltid om at hun burde bli kjent med den nye jenta som hadde flyttet inn tvers over gaten. Men Bea hadde ikke lyst.

«Hun er sju år, akkurat som deg», sa moren. «Og så virker hun som ei veldig snill jente. Dere kan jo kanskje bli venninner?»

«Jeg har venninner», sa Bea. Og det var sant. Bea hadde mange venner. Men den egentlige grunnen til at hun ikke ville leke med Isa var, som moren sa, at Isa virket veldig snill.

Til og med fra den andre siden av gaten så hun snill ut. Og Bea visste at snill er det samme som kjedelig.

008009

Isa satt pent og pyntelig på trappen foran huset sitt. Bea løp rundt i hagen og klarte aldri å sitte i ro. Isa hadde langt, krøllete, oransje hår og en hårbøyle som var pyntet med glitter. Bea hadde svart hår, og hun måtte klippe det til rett over haken fordi det ble flokete når det ble langt. Hvis Bea satte i en hårstrikk, gled den rett av. Isa hadde på seg kjole hver dag. Bea brukte bare kjole når moren sa at hun måtte. Isa leste alltid i en tjukk bok. Bea leste aldri i tjukke bøker. Hun ble rastløs av å lese.

Bea var helt sikker på at Isa aldri hoppet i sølepytter. Hun var helt sikker på at Isa aldri knuste steiner for å finne gull. Hun var helt sikker på at Isa aldri i hele sitt liv hadde klatret opp i et tre og falt ned. Bea kjedet seg bare ved å se på Isa.

Så da moren foreslo at hun skulle leke med Isa, ristet Bea på hodet. «Nei takk», sa hun.

«Du kan vel prøve? Det kan jo faktisk hende at du liker henne», sa Beas mamma. «Alle om bord! Det neste toget til Kjedelig drar nå!» ropte Bea.

Moren rynket på nesen. «Det var ikke snilt sagt, Bea.» «Jeg var snill. Jeg sa jo nei takk», sa Bea. «Jeg vil ikke. Er det greit?» «Greit, greit.» Beas mor sukket. «Gjør som du vil.»

Ukene gikk, og Bea lekte fortsatt ikke med Isa. Men én dag skjedde det noe som fikk Bea til å ombestemme seg.

012Storesøsteren til Bea heter Nina. Hun er 11 år, og Bea synes hun er skikkelig plagsom. Hvordan går det når Isa og Bea får Nina til å klikke helt? Kanskje de to kan bli gode venninner, selv om de er egentlig er helt forskjellige?

Trykk her for å bestille velkomstpakken og få den første boken om Isa+Bea!