Klementina-serien

Klementina prøver alltid sitt beste, men av en eller annen grunn ender hun alltid opp på rektor sitt kontor. Det er ikke alltid lett å oppføre seg som voksne vil i en verden hvor det er så mye som skjer – utenfor klasseromsvinduet, for eksempel! Sammen med den ordentlige og veslevoksne bestevennen Filippa, en kunstner-mamma og en vaktmester-pappa, og en bror med et utall grønnsaksnavn, følger vi Klementina på nye eventyr i tredjeklasse.

Klementina

I den første boken om Klementina, prøver Klementina å hjelpe venninna Filippa, men havner i stedet opp i en masse trøbbel. Ting blir verre for hver dag i uken, og Klementina blir ordentlig bekymret for at Filippa har rett: Klementinas foreldre synes hun er den vanskelige i familien. De planlegger noe mystisk … Kanskje de tenker det ville være bedre hvis de bare hadde Klementinas lille grønnsakshetende bror…den enkle ungen?

Talentfulle Klementina

Talentshowet på skolen nærmer seg, men har Klementina talent for noe? Hun klarer jo ikke engang å hinke elegant … Klementina begynner å bli desperat. Hva kan hun vise fram på en scene? Filippa, på den andre siden, har så mange talenter at hun må sortere dem etter alfabetisk rekkefølge, men Klementina, hva kan vel hun? Skjulte talenter dukker fram når de behøves, og Klementina overrasker alle – også seg selv!

Klementinas brev

Klementina har akkurat begynt å få dreisen på tredje klasse. Derfor kan hun ikke tro sine egne ører når hun hører at læreren deres kanskje skal forlate klassen for å dra til Egypt. Han har jo sagt han skal være læreren deres resten av skoleåret! Klassen får en vikarlærer, men Klementina skjønner ingenting av vikarlærerens regler. Det eneste hun skjønner er at hun må klekke en plan for å unngå at læreren drar til Egypt. Hvis det betyr å ødelegge lærerens sjanse til å dra til Egypt, så er det vel verdt det?

 

Klementina, ukens venn

Å være ukens venn et betyr at Klementina får ansvaret for å samle inn melkepenger, mate fiskene og så får hun ukens venn-boken. Men hvordan skal Klementina få de andre i klassen til å skrive fine ting om henne i boken? Uken starter veldig bra, men den ender nesten i katastrofe. Hvem visste at det var så vanskelig å være en god venn?

 

Klementina og familierådet

Klementina kommer til å få et nervesammenbrudd. FAMILIERÅD!-skiltet er hengt opp, og hun er sikker på at hun er i trøbbel for et eller annet. Har hun vært slem mot lillebroren? For slurvete? Spist for mye usunn mat? Hun prøver å lure agendaen for møtet ut av foreldrene, men de nekter å si noe før etter middag. Og når foreldrene avslører hemmeligheten, er det noe Klementina absolutt ikke har tenkt å være fornøyd med!

Klementina og klasseturen

Våren er en ganske stor greie for Klementina. Det er tid for å se på at epletreet hennes vokser, for å se på at venninnen Filippa er vaskegal, og for å dra på klassetur til Pilegrimslandet. Klementina er klar for å dra tilbake til gamle dager, men hun er ikke sikker på om hun kommer til å overleve lunsjen der … de som går i fjerde har strenge regler om at det ikke er lov å lage spiselyder. Men når Klementina får høre om hvordan menneskene i gamle dager hadde det, begynner hun å tenke over regler. Hvem lager dem, og hva betyr dem for folkene som må leve med dem? Det er tid for å finne ut hvilke regler Klementina skal bryte!

 

100 prosent Klementina

Klementina synes det er trist at tredje klasse går mot slutten. Klementina er ikke klar for noe som helst. Hun er ikke klar til å prate med faren sin igjen, fordi han spiser fortsatt kjøtt. Og så er det en ny baby på vei, og Klementinas mor virker ikke klar. Men det Klementina virkelig ikke er klar for er å si ha det til læreren hun har hatt i tredje klasse. Hun prøver å overtale ham til å fortsette å være læreren hennes. Han sier at Klementina har forandret seg og at hun er kjempeklar for å begynne i fjerdeklasse, men det tror ikke Klementina noe på. Men hva er egentlig verst: å si ha det – eller å ikke si ha det?