Isa + Bea-serien

Isa og Bea er to jenter som aldri i verden skulle bli bestevenner. Hvorfor skulle de ha lyst til det, når den andre jenta er kjedelig og rar? Allikevel slutter ikke foreldrene å mase om at de burde prøve å leke sammen. Heldigvis vet Isa og Bea at det aldri kommer til å skje!

Eller?

Isa+Bea

Isa og Bea er forskjellige. Isa er rolig og bruker mesteparten av dagen på å lære seg å bli en heks. Bea er ei bråkebøtte som helst ikke vil sitte stille og liker å irritere storesøsteren sin og klatre i trær. At de to skulle kunne bli venner trodde i hvert fall ikke jentene selv, men én dag forandrer alt seg.  Bea, som liker å snakke, trenger noen som kan høre på hva hun har å si. Og Isa, som er proppfull av gode ideer, trenger noen som kan være med å sette ideene ut i live. Havner de i trøbbel? Kanskje. Har de det gøy? Jepp!

Les første kapittel

Isa+Bea og spøkelset på jentedoen

Det spøker på jentedoen på skolen til Isa og Bea! De ser skygger og glødende øyne. De hører uling. Det er det beste som har skjedd på skolen – noensinne! Isa og Bea vil utvise spøkelset og lager trylledrikk. Klarer de det? Kanskje. Har de det gøy? Selvfølgelig!

Les første kapittel

Isa+Bea knuser fossilrekorden

Bea har såå lyst til å sette verdensrekord, men det viser seg å bli vanskeligere enn hun hadde trodd. Hun kjeder seg på skolen, men det forandrer seg når frøken gir henne en Guinness rekordbok. Folk har gjort mye rart for å sette en verdensrekord, og Bea vil ikke være noe dårligere! Hun stapper munnen full av sugerør, vasker opp så kjapt hun bare klarer og så prøver hun å knuse glass ved å skrike. Men ingenting funker. Ikke før hun og Isa finner noen mystiske ben i hagen. Kanskje kan de bli verdens yngste paleontologer?

Les første kapittel

Isa+Bea tar seg av barnevakten

Ungene på Pannekaketunet bygger en vulkan og får den til å sprute ut lava, men akkurat når det begynner å bli skikkelig morsomt, må Bea hjem. Foreldrene skal på teater og NINA skal sitte barnevakt! Bea kunne faktisk ikke tenke seg noe verre. Sammen med Isa smir hun en plan for å bevise at Nina er verdens verste barnevakt. Går det som planlagt? Kanskje … Har de det gøy? Jepp!

Les første kapittel

Isa+Bea – dømt til å være slem

Bea har begynt å lure på om det er vits i å være grei. Isa sier ja, og at om de er skikkelig snille, så kommer dyr til å elske dem. Wow! Isa og Bea bestemmer seg for å bli de snilleste ungene i gaten. De skal være greie, snille, de skal være gavmilde og de skal oppføre seg pent – men vent litt! Hvordan endte de opp skitne, våte og i trøbbel?

Les første kapittel

Isa+Bea – tvunget til å danse

Huff. Har Isa og Bea tabbet seg ut igjen? De trodde at ballett betydde elegante hopp og stilige kostymer. Men i stedet må de være to vennlige blekkspruter i forestillingen som læreren har laget. Dette er bare så flaut. De legger alle slags planer for å vri seg unna … Hva med å brekke en arm? Bli smittet av en sykdom? Er dette bare nye tabber? Kanskje. Blir det gøy? Jepp!

Les første kapittel

Isa+Bea – hva er den store ideen?

Naturfagdagen nærmer seg, og andreklassingene er sååå klare! Temaet er global oppvarming, og elevene finner på kreative ting de kan gjøre for å få slutt på det. Noen lager menneske-etende roboter. Noen holder pusten veldig, veldig lenge, og andre gjør smarte ting med støvsugere. Men hva kan Isa og Bea gjøre? Noe som eksploderer? Eller noe med tau? Isbiter? Eller kanskje … kanskje noe helt annerledes. Klarer de å stoppe global oppvarming? Kanskje … Har de det gøy? Jepp!

Les første kapittel

Isa+Bea – ingen nyheter er gode nyheter

Isa og Bea trengerpenger. Hundre kroner, for å være helt nøyaktig. Hva de trenger dem til? Eeeh … til ost. To pakker med kalorifattig Babybell-ost. Sånne oster som er pakket inn i en slags rød voks, vet du. Men altså: Hvordan skal de få tak så mye penger? Sitte barnevakt? – Bæsjebleier! Æsj! Vaske biler? – Næææ. Lage en egen avis og selge den? – Ja! Og dermed begynner jakten på nabolagets saftigste nyheter. Finner de noe interessant? Gjett om! Har de det gøy? Jepp! … Men hva skal de med de ostene egentlig?

Les første kapittel

Isa+Bea bestemmer reglene

Det er ferie, og Beas storesøster Nina skal på Girl Power 4-ever-leir, hvor hun skal få gjøre mange hemmelige ting Bea ikke får vite om. Fordi Bea er ikke gammel nok for Girl Power 4-ever-leiren. Men vent litt! Hun og Isa kan lage sin egen leir!På Ninas leir har de håndarbeid, dansing og førstehjelp, og det har de på Isa og Beas leir også – bare med en liten vri. Deres håndarbeid blir til å rømme med armer og ben festet sammen. Deres dansing er tøysete og mye morsommere enn en kjedelig gammel dans – i hvert fall lager den mer lyd. Deres førstehjelp består av blod og zombier! Blir det kaos? … Kanskje … Har de det gøy? Gjett om!

Les første kapittel